Tandläkaren!

Var imorse hos tandläkaren! 
Min tandläkare är ganska rolig måste jag säga, han har en spännisbild på sig själv när han är på stranden i hans rum, men det är bara roligt! 
 
Mina tänder var iallafall bra så jag behöver inte oroa mig för dom i Nya Zeeland! Har bara några saker till jag måste göra innan vi åker. Bland annat ta körkort! Börjar med att jag har körlekton snart så ska åka in till den om typ en timme. 
 
Men jag har ett problem! Hur tusan pluggar man till teorin! Jag känner att jag är jättedålig på att plugga till den, men har inte riktigt kommit på ett bra sätt. Jag gör testerna på nätet men då sitter jag ju med boken och kollar svaren... vilket betyder att jag egentligen inte vet svaren. Hur gör man?! 
 

Kiwi experience!

Igår jobbade jag med en kille som var helt hysterisk när han fick höra att jag skulle åka till Nya Zeeland. Han hade varit där innan och kom med 100000 tips och råd! Bla. tyckte han vi skulle åka med något som heter Kiwi experience som tydligen skulle vara väldigt poppulärt bland ungdommar som backpackar. 
 
Jag kollade självklart upp det när jag kom hem och fick se att det var ju helt fantastiskt! Man köper ett busspass (en rutt) så har man 12 månader på sig att ta sig runt. Vilket betyder att du kan åka fram och tillbaka lite som du vill! 
 
Det ingick massa saker och man fick prova på bla. Bungyjump och hoppa fallskärm! Man kunde åka fyrhjuling runt ställen där de spelat in Sagan om ringen. Till och med åka skidor och paddla kajak och träffa på balla människor! 
 
 
 
 
 

Promenad med Singo

Har gått en långtur med Singo till "den stora stenen" som jag kallar platsen för. 
Det är en jättebra plats att rasta sin hund på, men bara för att platsen är så grym tänker jag inte avslöja vart den är. Då försvinner ju hela poengen med att ha ett grymt ställe där inga andra folk befinner sig! 
 
Det var väldigt fint och solig så jag tog med mig kameran. Måste ju öva på att ta fina bilder med den så det blir snygga bilder i Nya Zeeland! 
 
 
 
 
 
 
 

Skype

Hejsan!
 
Om ni vill prata med mig när jag är i NZ så kan ni adda mig på skype, embla.nilsson heter jag! 
 
I helgen var jag, pappa och Alexander och hälsade på farmor i Västervik för sista gången innan vi åker iväg. Det känndes lite sorgligt att säga hejdå men ändå skönt att jag faktiskt hunnit göra det. 
 
Tyvärr har jag hunnit bli sjuk också... har feber och ont i halsen, fick ställa in min körlektion idag så jag skulle kunna ta det lungt och bli frisk. Suck... känner inte alls för att bli sjuk! 
 
Gick in idag och kollade på vårat flyg som vi ska flyga med till Nya Zeeland och måste säga att det är ganska så stort! Nu har nämligen allt löst sig med vårat flyg, det lönar sig att bli arg och inte ge upp av ren principsak! 
 

Då sitter man på färjan igen

Är på färjan och ska åka till Torslanda för att ha körlektion!

Det är en av mina sista nu innan jag ska köra upp! Måste säga att jag är ganska nervös inför det hela! Känns som om jag bara har en chans på mig att ta detta.

Igår satt jag iallafall och målade hela kvällen. Har en känsla av att det inte kommer bli så mycket sånt när vi flyttar... Lite tråkigt men jag kan ju inte ta med mig mina färger hela vägen... Kanske akvarellen isåfall, vi få se.

Denna måsen ska farmor få. Hon betalade för en tavla som hon skulle ge bort till en av sina väninnor. Som enligt henne än ett ganska stort fan av min konst, väldigt snällt.


Flygresor

Jaha nu har vi äntligen fått svar ifrån flygresor.se och vi fick ett plan som gick lite väl tidigt för min smak... Den gick kvart över 7!

Nej tack!

Så mailade tillbaka och frågade om de inte hade en annan tid.


Dunderklumpen!

Hejsan!
 
Idag har jag jobbat ihop yttligare lite mer pengar till resan. För er som inte vet så jobbar jag som vikarie på öarnas alla skolor och dagis. Idag fick jag för första gången jobba på ett fritids på skolan "Ankaret". Måste säga att det var väldig mysigt. 
 
Vi tittade iallafall på en film som heter Dunderklumpen! Alla barnen tyckte den var grymt rolig och även jag tyckte den var lite söt. Pippis pappa var en av huvudrollerna då han spelade pappa till Jens som försöker få tillbaka hans skattkista och leksaker som blivit stulna av Dunderklumpen som är ett animerat troll! Leksakerna lever och är också animerade, de är en bortskämmd docka, frusen och korkad hare, munspelsspelande nalle och ett litet modigt lejon i allt för stora prickiga byxor.
 
 
Nu väntar jag bara på att Alexander ska komma hem till mig, då ska vi äta hembakad pizza! 

Flygen vill inte samarbeta!

Vi har fått lite problem med flygen till Nya Zeeland. Tydligen har Air New Zealand ändrat sitt schema och stämmer därför inte ihop med våra bokade tider. Eftersom vi flyger med SAS första biten till London så blir det tydligen väldigt knas när vi ska byta till Air New Zealand. 
 
Tur att vi köpte service paketet när vi bokade så vi slipper fixa allt. Flygstolen.se ska lösa det och hoppas att dem gör det snabbt! 
 
Någon som vet vad som händer om det skulle bli en så stor skillnad att vi måste övernatta en dag någonstans? Betalar flygstolen det då? 
 

Islandströja stickad av mamma

Igår blev mamma klar med stickningen av min islandströja. Den kommer att bli grymt bra när jag flyttar till Nya Zeeland! Jag kommer iallafall inte att frysa. 
 
 
Just nu sitter jag och pluggar inför teoriprovet! Jag måste verkligen ta körkort innan 6 mars annars blir det jättedumt. Så det känns lite som om jag bara har en chans på mig att klara allt. Snart ska jag iväg och köra på körskolan och förhoppningsvis boka uppkörning men vi får se.