Kiwi experience nord ön!

Imorgon ska vi gå upp tidigt för att ta oss in till stan och hoppa på Kiwi Experience gröna buss mot Auckland via Taupo! Om det är bra väder imorgon eller övermorgon så kommer det även att ske fallskärmshoppning, är lite nervös men det ska nog bli roligt! 
 
Vi kommer att vara borta i ca. 2 veckor och kommer att få se massa saker! 
 
Ses snart! 
 
Sweet As!

Storstädning!

Idag har vi spenderat hela dagen åt att storstäda, tvätta och göra allt finare i vårt lilla boende.
 
 
Nu är det Browniedax! 
 
Sweet As!

Zealandia

Idag gick jag och Alexander jättelångt igen (Ja, vi går jättelångt hela tiden). Vi gick hela vägen till Zealandia och åt en snabb hamburgare på cafét och sedan gick runt i parken Zealandia som är lite av ett fågelreservat. Vi hann tyvärr inte se allt då dem skulle stänga men det betyder bara att vi kommer att åka tillbaka dit någon annan fin dag! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska Alexander bara diska sen ska vi äta tacos framför någon film. Ev. baka Brownies och mummsa på ikväll! 
 
Sweet As!

Veckans Lilla Tips!

Denna veckan så har jag köpt och sytt på tygmärken på min väska. Det är värsta scoutliknande att ha tygmärken på väskan men det är också ett kul minne att ha. När man reser så kan man samla på sig dessa märken och sy på sin väska. På så sätt blir din resväska mer personlig och dessutom mycket lättare att hitta på flygplatsen! 
 
 
 
Tänk på att faktiskt SY fast märkena för stryker du på dem så sitter de fast för evigt. Om du skulle av någon anledning vilja ta av märkena så är det bara att sprätta upp.
 
Sweet As!

Red Rocks och sälar

Igår gick jag och Alexander på en lång promenad (1,5 mil) bort mot The Red Rocks och sälkolonierna bortom dem. 
 
Det var en jättefin promenad och vi hade egentligen ingen aning om vad vi skulle få se så allt var som en överraskning. Vi fick komma jättenära sälarna som låg och solade sig på klipporna, det var nästan så man kunde klappa dem men det är nog ingen bra ide. Dessutom gick vi upp för en jättebrant backe för att det såg roligt ut men att komma ner var lättare sagt än gjort! Jag gled ner och förstörde säkert mina skor totalt. 
 
Det var väldigt poppulärt att åka offroad här och vissa delar var väldigt svåra bitar, vi såg en bil fastna i sanden och en gul folkabuss köra som en galning på de svåraste ställerna! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sweet As!

Only you - Ellie Goulding

Denna låten går jättemycket på radio här i Nya Zeeland. Den går säkert hemma i Sverige också och jag vet att hon är ganska känd men just denna låten är väldigt väldigt bra och lyssnas nästan sönder hos oss för tillfället! 
 
 
Sweet As!

Fredagsmys och pizza

Idag har det varit dåligt väder, så jag också Alexander har inte gjort så mycket. Vi gick ner till den lilla affären och köpte chips, choklad och dricka till kvällens fredagsmys! Jag tänkte försöka göra ungsbakad banan med choklad ikväll till efterrät. Om jag orkar äta det efter all mat vi beställt från Domino's Pizza. Maten ska komma kl.5 men hoppas den kommer tidigare för det ska bli så gott! 
 
Jag avslutar mitt korta inlägg med den enda bilden jag tog idag med min iphone: 
 
Sweet As!

Vi lagar Potaitiisgrreteng

Efter i helgen har Alexander börjat prata jättemycket svengelska och det är superkul! Haha! 
Idag har vi iallafall åkt in till stan och handlat lite studentpresenter till Alexanders vänner och jag har köpt lite kläder, 3 plagg för 100kr woho! 
 
Nu lagar vi potatisgratäng och väntar på att den ska bli klar. De rear ut massa gott kött nu också så idag kommer vi äta mycket kött för en gång skull.
 
 
Sweet As!

Otaihanga

I helgen fick jag och Alexander följa med till Sundins sommarstuga som ligger ungefär en timma med bil från Wellington. Det lilla sammhället Otaihanga var väldigt mysigt men tyvärr hade det hunnit bli kallt i vattnet så inget bad denna gången heller. 
Jag, Alexander och Oliver lånade deras cyklar och cyklade en tur längs med en flod och ut till stranden. På kvällen spelade vi Risk och Oliver vann! 
 
Alexander har tyvärr åkt på en förkylning så han går runt och nyser och snyter sig hela tiden! Efter två nätter med att försöka sova till det och en andra promenad åkte vi hem till Island Bay och beställde hem pizza. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Svanarna är svarta här i Nya Zeeland! 
 
Sweet As!

Veckans lilla tips!

Veckans lilla tips är en billig tandborsthållare eller burk. När vi kom hit så la vi först tandborstarna direkt vid handfatet men det ser så himla fult ut och dessutom så blir det så fula tandkrämsbös på hela handfatet.
 
 
 
 
Jag tog en syltburk som för tillfället var slut, diskade den och tog bort etiketten. Klippte ut massa saker ur vår Kiwi Experience bok och tejpade fast på burken. Vipps blev det en mer personlig tandkrämshållare. Själklart kan man göra det snyggare genom att köpa något fint papper och limma på eller limma fast snäckor eller stenar. Men vi hade inte så mycket hemma så tejp och konstiga bilder fick duga! Du behöver ju inte ha tandborstar i dem, du kanske är i nöd av en pennburk eller en ful vas! 
 
Sweet As!

LEGO Harry Potter!

Jag har laddat ner LEGO Harry Potter till min dator (ni förstår när det regnar och blåser här så finns det inte så mycket att göra då man flyger iväg om man går ut). Jag lånade en kontroll av Oliver (som var väldigt snäll och lånade ut den) och började spela! Nu är både jag och Alexander fast, det är jätteroligt och även om spelet är för barn så är det ganska svårt. 
 
 
Sweet As!

Inga mer jordbävningsoskulder!

Igår var det helt sjukt väder, det blåste jättemycket och spöregnade hela dagen! Jag och Alexander tänkte gå en promenad men det blev ju inte så. Vi fick ha en mysdag inne istället och tittade på Gilmore Girls. 
 
Vi fick också känna på en jordbävning igår. Jag trodde (eftersom det blåste så mycket) att det var vinden som dog tag lite i huset för det står typ på pelare, men det visade sig sedan att det var en jordbävning! Tydligen så händer det ganska ofta här men detta var första gången vi kände av en. 
 
På kvällen sen fick jag och Johanna (som för tillfället är i Australien) äntligen tid att prata med varandra! Det var kul att höra hur hon har det. Det är svårt att ha kontakt med alla eftersom tidsskillnaden är så dum så vill man prata med mig så skicka ett meddelande på facebook så kan vi bestämma en tid. 
 
 
Sweet As!
 

Finns i sjön

Igår var det en superfin dag med sol och varmt, jag och Alexander spenderade denna fina dagen med att sitta i solen, äta vitlöksbröd och spela kort. Bland annat finns i sjön som alla kan men som man nästan aldrig spelar längre haha! 
 
På kvällen fick vi oväder och det började åska. Idag är det jätteblåsigt och regn. Tråkigt eftersom vi planerade att gå en lång promenad idag. Vi får se vad det blir istället.
 
 
Sweet As!

Veckans Lilla Tips!

När man "flyttat hemifrån" och bor på en liten yta så måste man vara lite smart ibland. Dessa inlägg med "Veckans lilla tips" kommer jag att lägga ut varje helg. Tanken är att det kommer att innehålla ett litet tips om vad som helst som jag lärt mig under veckan.
 
Denna veckan så har jag ett tips om mjöl. Vi har nämligen bara ett litet skafferi där vi kan förvara mjöl, socker, bröd, bestick och bunkar.
 Vi bakar en hel del och mjöl går åt väldigt snabbt! Ibland börjar man till och med baka och inser i sista sekund att man har för lite mjöl, och då får man slänga allt. Det har man inte riktigt råd med och det känns alltid surt! Dessutom har vi inte plats att förvara alla halvtomma mjölpaket. Lösningen blev:
 
 
Vi köpte en billig burk där allt mjöl från en 2,5kg påse fick plats. Sedan började vi mäta upp koppar (då de använder cups och inte dl i detta land). För varje 3 cups så satte vi en liten lapp. På så sätt har du mjöl på ett ställe och du vet alltid hur mycket du har kvar! Själklart kan man göra detta på andra saker som socker eller havregryn.
 
Smart va?! 
 
Sweet As!

Dagens frukost!

Idag vaknade vi ganska sent, kvart i 11 gick jag upp och satte på varmt vatten och kokade ägg. Sedan öppnade gardinerna och såg att det var väldigt fint väder här! Jag gick ut och märkte att det var till och med varmt ute! Så jag satte mig ute och åt frukost, det var väldigt härligt! 
 
På frukostmenyn blev det Youghurt med Müsli, Kaffe med för mycket mjölk, kokt Ägg med salt och en Feijoa. Gott!
 
 
Sweet As!