Whakapapa, Mt Ruapehu

Idag åker vi upp till Whakapapa och Mt Ruapehu för att åka skidor på en utav världens mest aktiva vulkan (hade senaste utbrottet 25 september 2007). Det ska bli jättekul att åka skidor! Har inte gjort det på länge nu! Och att åka på ett såhär häftigt ställe är ju bara ännu bättre. 
 
 
 
Sweet As!
 
 

Grattis Alexander!

Idag fyller Alexander 21år! Tyvärr så jobbade han fram till 6 så vi kunde inte göra något stort. 
Som överraskning bakade jag en tårta till honom! Jordgubbstårta i form av en Minion ifrån hanns favoritfilm Dumma mej. 
 
Måste säga att detta nog var den finaste tårtan jag gjort iallafall! Jag gav honom två presenter också. En Lord of the Rings Location Guidebook och en lego-stormtrooper-ficklampa. As cool! 
 
 
 
Grattis älskling hoppas du haft en bra födelsedag! Puss!
 
Sweet As!
 
 

Skepp lastat med tvätt!

Jag håller just nu på att tvätta och städa vårt lilla hus på berget. Det var ganska mycket tvätt! Efter första högen så täckte jag nästan hela altanen, visste inte hur jag skulle få plats med allt. Jag lyckades iallafall och som ni ser på bilden hänger der kläder överallt (bilden visar dessutom bara en tredjedel av all tvätt). 
 
Medans tvätten torkar i solen läste jag ut Fifty Shades of Grey. Ja jag vet den är jättesnuskig... men faktum är att den är väldigt spännande och bra! Jag rekomederar verkligen er som har lite mage att läsa den. Ett tips är dock att inte läsa den bland folk... har märkt att många stirrar på en då. Ska iallafall köpa del två imorgon.
 
Imorgon fyller Alexander år då ska jag äntligen avslöja hanns överraskning! Jag har jättesvårt att hålla mig och vill väldigt gärna berätta vad det är! En dag till sedan kan jag släppa lös
mina hemligheter!
 
 
Sweet As!

Tankar

Här sitter jag och äter corn chips i solen och funderar på om jag ska springa hem ifrån jobbet imorgon...


Typical Kiwi

Nu har vi varit här över 6 månader och jag har samlat ihop lite saker som Kiwis gör annorlunda. Här har ni en liten summering:
 
Vägguttagen: 
Här är har vägguttagen strömbrytare. Så för att använda ett vägguttag måste man slå på vägguttaget först. Det var lite jobbigt i början när man inte hade vant sig vi detta. Man trodde man laddat telefonen över natten men så på morgonen så ser man att man glömt slå på strömbrytaren.
 
Vägskyltarna:
Här är majoriteten av vägskylltarna gula. Visst man ser skillnaderna på dem men det är ändå lite jobbigt när man är van vid de olika färgerna som vi har hemma i Sverige. 
 
Övergångsskyltar:
Det finns inga... här sätter de istället ut en svart vit stolpe med en blinkakde orange boll på toppen. Dem är iallafall väldigt duktiga på att stanna när man vill gå över. 
 
Trevliga mot Busschaufören:
Här säger alla "Thank you Driver!" när man går av bussen. Detta tycker jag är väldigt trevligt. Även barn och ungdommar tackar busschaufören när de kliver av bussen. Det ska jag börja med i Sverige väldigt enkelt och artigt.
 
Lås på provrummen:
Varför har inte vi detta?! Det är ju jättesmart! Vet inte hur många gånger jag tittat under dörrarna i Sverige för att se om provrummet är ledigt. Med ett lås behöver man aldrig oroa sig för att man öppnar någon annans provrum!
 
Dem sorterar allt:
Man måste sortera glas och aliminium för sig och plast för sig här i NZ. Vilket jag tycker är jättebra! Skulle vi lätt kunna göra hemma i Sverige också, särskillt på Öckerö som är så litet.
 
Finns knappt några städer:
Man kan köra i flera timmar utan att komma till en större stad! Hemma kommer man till en stad så fort man kört en halvtimme i skogen. Här är de nog mer försiktiga med vart de bygger, det finns väldigt mycker naturreservat och nationalparker spridda över landet. Vilket jag tycker är bra!
 
Stolta över deras frammgångar:
När vi i Sverige tog OS guld i segling (och det dessutom var det enda guldet vi tog i OS!) så fick de ändå ingen uppmärksamhet av media. Folk på gatan och även på radio sa "guld i segling... det har ju ingen betydelse"! Men här i NZ när de vann America's Cup (en segeltävling) år 2000 så blev det så sort firande att det fortfarande finns spår kvar av det i Auckland. Dem har till och med en hel avdelning om detta på ett museum i Auckland! Alla här känner till det och är stolta över det! Så borde det vara. 
 
Omtänksamma!!!
Som nu tillexempel när det varit jordbävningar här i Wellington så har tågen slutat gå. Många som försöker komma hem ifrån jobbet har inget sätt att ta sig hem på. Visst det går ersättningsbussar men det är ju många som åker tåg. Istället körde många privatpersoner förbi centralen och fyllde deras tomma säten och körde hem dem. Hur grymmt är inte det?! 
 
 
Sweet As!
 

Äntligen lite värme!

Idag efter att jag jobbat åkte jag in till stan och köpte present till Alexander som snart fyller 21 år.

Jag köpte även mig ert par grymma Kathmandu underställs byxor som kommer komma till bra användning framöver!

På bussen hem mötte jag tysken Laura. Ett snabbt hej och hejdå fick det bli innan jag hoppade av busen och gick upp till vårt lilla hus på backen.

Nu ligger jag på altanen/balkongen och njuter av solen och lyssnar på Kent! Känns verkligen som att sommaren är på väg.

Sweet As!


Min födelsedag!

Igår var min första dag som "icke tonåring", min 20 års dag! 
 
Som vanligt gick jag upp kl. 6 på morgonen och gick till jobbet, alla barnen var jättesnälla mot mig då dem visste att det var min födelsedag. Vi spelade lite UNO och åt frukost innan jag skjutsade iväg barnen till deras skolor. Alla kom i tid, solen sken och det var äntligen varmt! 
 
När jag kom hem skypade jag med min familj och de sjöng "jättefint" över skype samtidigt som jag öppnade mina paket som jag hade fått ifrån alla er hemma ifrån Sverige! 
 
Helt plötsligt kommer det en snubbe upp med ett tårtbud till mig! Självklart blev jag jätteglad det var ju en chokladtårta! MEN det stog ingenting om vem det var ifrån. Den enda ledtråden jag fick var att det stod på Svenska på tårtan. Hela dagen gick åt att försöka lista ut vem som hade skickat den! Det var väldigt roligt faktiskt! 
 
På kvällen gick jag, Alexander och Oliver på Monsters Inc och tog en supergod hamburgare på det Nya Zeeländska kedjan Burger Fuel. Dem har sjukt goda hamburgare! Blev jättemätt. När vi kom hem gick vi ner me tårtan till Sundin familjen och åt halva tårtan. 
 
Tack för alla fina presenter jag fått! 
En jättefin virkad nyckelpigemössa, godis, massa massa godis, tidningar, te grej, ännu mer godis, svensk mat, diverse brev och dikter, förkläde (av Alexander haha), välkommen skyllt och självklart den "hemliga-beundrare-tårtan"
 
 
 
 
 
Förresten, idag fick jag reda på att min "hemliga beundrare" var Frida! Tack så jättemycket det gjorde min födelsedag väldigt spännande! 
 
Sweet As!
 
 

 
 
 

 
 

Vart tog våren vägen?

Idag jobbade jag som vanligt. När jag vaknade på morgonen såg det ändå ut som om det skulle bli en fin dag!

Det var det också, ganska kallt dock och blåsigt. Men blåsigt är det alltid här i Wellington så det gör inte så mycket.

När jag slutade jobba mötte jag upp Laura och vi gick en liten promenad, det var väldigt mysigt och skönt att prata med någon som också har en del hemlängtan.

Nu leker Alexander rörmokare och fixar stopp i vårt handfat. Han verkar ha kul för han sjunger samtidigt! Väldigt vackert!


Tack Moder Natur!

Idag har det inte gått så bra för lilla Embla. Det började med att jag vaknar upp kl. 6 och märker att det spöregnar! På med arbetskläderna, ut i regnet, gå till bussen. 
 
När jag kommer dit har inte värmen varit på så det är svinkallt! Jaja tänker jag och sätter på den och går till kylskåpet för att ta mig lite frukost innan barnen kommer. Då finns de ingen mjölk... nehe då får det bli toast. 
 
När eleverna ska äta frukost tappar en av dem hela tallriken med yoghurt på golvet och självklart har golvet täckmatta! Skrubba skrubba lilla Embla. 
 
Jag lämnar snabbt en elev till hennes klassrum och springer med resten till bilen! Fortfarande spöregn, känns som en dusch från moder natur. Jag lämnar iallafall av två av barnen på skola nr. 2 och springer tillbaka till bilen. Nu ska jag åka till andra sidan flygplatsen på 20 min! Självkart, på grund av vädret, är ALLA ute och kör bil och det känndes som om många var lite bakfulla då de gjorde idiotiska saker hela tiden... vi blir sena till skola nr.3.
 
Sen kommer jag hem och märker att även här är det svinkallt. Nu sitter jag under filten med elementet på högsta värme och fläkten i full gång! Hoppas det blir varm snart!
 
Jag fick iallafall fina tidiga födelsedagspresenter som jag ska hänga upp på väggen:
 
 
Sweet As!
 

Ja, jag lever fortfarande!

Har inte haft ork att blogga då vi inte har gjort någonting alls på två veckor. Så det händer inte så mycket just nu. Vi jobbar och jobbar för att kunna stanna kvar här så länge som möjligt. 
 
Snart är det våra födelsedagar och jag har planerat något roligt till Alexander, han kommer bli glad! 
Just nu lysnar vi väldigt väldigt mycket på denna låten! Den går på radio här hela tiden och är väldigt bra, lyssnar på den, det är värt!
 
 
Nu ska jag ta och städa lite, vårt hus ser ut som om en bomb sprängt våran garderob! Det ligger kläder ÖVERALLT! 
 
Sweet As!