Typical Kiwi

Nu har vi varit här över 6 månader och jag har samlat ihop lite saker som Kiwis gör annorlunda. Här har ni en liten summering:
 
Vägguttagen: 
Här är har vägguttagen strömbrytare. Så för att använda ett vägguttag måste man slå på vägguttaget först. Det var lite jobbigt i början när man inte hade vant sig vi detta. Man trodde man laddat telefonen över natten men så på morgonen så ser man att man glömt slå på strömbrytaren.
 
Vägskyltarna:
Här är majoriteten av vägskylltarna gula. Visst man ser skillnaderna på dem men det är ändå lite jobbigt när man är van vid de olika färgerna som vi har hemma i Sverige. 
 
Övergångsskyltar:
Det finns inga... här sätter de istället ut en svart vit stolpe med en blinkakde orange boll på toppen. Dem är iallafall väldigt duktiga på att stanna när man vill gå över. 
 
Trevliga mot Busschaufören:
Här säger alla "Thank you Driver!" när man går av bussen. Detta tycker jag är väldigt trevligt. Även barn och ungdommar tackar busschaufören när de kliver av bussen. Det ska jag börja med i Sverige väldigt enkelt och artigt.
 
Lås på provrummen:
Varför har inte vi detta?! Det är ju jättesmart! Vet inte hur många gånger jag tittat under dörrarna i Sverige för att se om provrummet är ledigt. Med ett lås behöver man aldrig oroa sig för att man öppnar någon annans provrum!
 
Dem sorterar allt:
Man måste sortera glas och aliminium för sig och plast för sig här i NZ. Vilket jag tycker är jättebra! Skulle vi lätt kunna göra hemma i Sverige också, särskillt på Öckerö som är så litet.
 
Finns knappt några städer:
Man kan köra i flera timmar utan att komma till en större stad! Hemma kommer man till en stad så fort man kört en halvtimme i skogen. Här är de nog mer försiktiga med vart de bygger, det finns väldigt mycker naturreservat och nationalparker spridda över landet. Vilket jag tycker är bra!
 
Stolta över deras frammgångar:
När vi i Sverige tog OS guld i segling (och det dessutom var det enda guldet vi tog i OS!) så fick de ändå ingen uppmärksamhet av media. Folk på gatan och även på radio sa "guld i segling... det har ju ingen betydelse"! Men här i NZ när de vann America's Cup (en segeltävling) år 2000 så blev det så sort firande att det fortfarande finns spår kvar av det i Auckland. Dem har till och med en hel avdelning om detta på ett museum i Auckland! Alla här känner till det och är stolta över det! Så borde det vara. 
 
Omtänksamma!!!
Som nu tillexempel när det varit jordbävningar här i Wellington så har tågen slutat gå. Många som försöker komma hem ifrån jobbet har inget sätt att ta sig hem på. Visst det går ersättningsbussar men det är ju många som åker tåg. Istället körde många privatpersoner förbi centralen och fyllde deras tomma säten och körde hem dem. Hur grymmt är inte det?! 
 
 
Sweet As!
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback