Skidåkning Mt Ruapehu

För en vecka sedan åkte jag och Alexander iväg med en liten blå bil till Mt Ruapehu och dess skidorter Whakapapa och Turoa.
Första dagen var vi i  Whakapapa och vädret kunde inte vara bättre. Strålande sol och grymt fin utsikt med väldigt fina backar uppe på toppen. Vi kunde se hela snötäckta Mt Doom och national parken! Episkt!
 
 
 
 
Andra dagen åkte vi mot Turoa, vi hade hört att det skulle vara bättre skidåkning här men både jag och Alexander tyckte backarna var för isiga och alldeles för mycket folk som förstödre backarna. Det var inte heller lika fin omgivning och dessutom blev vädret sämmre på eftermiddagen. Men några fina åk fick vi på morgonen när backarna var nypistade! 
 
 
 
Tredje dagen åkte vi tillbaka till Whakapapa, tyvärr fick vi bara ett par åk innan vi gav upp för man såg ingenting och dessutom spöregnade det hela dagen. Vi lämnade då tillbaka skidorna och åkte ner till vårt vandrarhem. Dem hade en stor klättervägg/rum och istället hyrde utrustning och började klättra. Väldigt kul men kanske inte något jag rekomenderar när man har träningsvärk i hela kroppen haha! 
 
 
 
 
Fjärde dagen åkte vi hemmåt. Vi kollar hur vädret ser ut på hela nordön och konstaterar att det är finare längre österut. Vi åkte dit! Mot Napier och tar oss ner på en liten smal landsväg hela vägen ner tills vi ger upp och tar oss ut igen på motorvägen. Vi körde ändå förbi en liten kulle som har världens längsta namn. Försök uttala det ni! 
 
 
 
 
 
 Vi har filmat en hel del också, planen är att göra en liten film, när den är klar lägger jag ut den här på boggen och på Youtube. 
 
Sweet As!
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback