Rotorua

Efter att vaknat upp med massa blåmärken från gårdagens grottkrypning åker vi vidare mot Rotorua där vi måste säga hejdå till våran nya vänn Rick (som ni såg på bilderna från Waitomo). 
Rotorua heter på Maori Whangapipiro (Fong-a-pe-pero) och betyder ond luktande ställe. På grund av Rotoruas geotermala områden. Här finns hål med kokande lera och vatten. Rotorua har också en Maori by som vi fick besöka och uppleva deras kultur. Efteråt fick vi en buffé helt kokad under marken med hjälp av varma lavastenar. Vi åkte äve Luge innan vi åkte till byn. 
 
Här är en video på Maoris krigsdans Haka som vi fick se och vissa av oss dansa. Nya Zeelands rugby Team Al Blacks brukar dansa denna innan deras match ska börja. 
 
 
Lite fakta om Maori: 
Maori är Nya Zeelands ursprungliga befolkning men på grund av att vi Europeér kom så bra överrens med Maori så är de nu utdöda. Det finns alltså inga "renblodiga" Maorier kvar. Maorierna tycker att ju fulare och läskigare du ser ut desto mer attraktiv är du (därför ser man ofta att de gör fula miner och sträcker ut tungan). 
 
 
 
 
 
 
Dagen efter åkte vi till Te Puia som är en geotermal park. Där fick vi ägg som våran guide kokade i en hot pool i marken. 
 
 
 
 
Sweet As!Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback